Talent & opleidingen

Wie een leraar of een copywriter bij de hand neemt, kiest het liefst voor een copywriter met talent. Daarnaast wil je natuurlijk ook een geschoolde vakman. Ben je geïnteresseerd in het talent en de opleidingen van Sarah Dierckens? Lees dan hieronder verder:

Opleidingen

Ik studeerde Taal- en Letterkunde: Nederlands-Frans aan de UGent. In mijn master nam ik zo veel mogelijk taalkundige vakken op in mijn curriculum, waarmee ik mijn taalgevoel in beide talen steeds verder verfijnde. Mijn masterproef schreef ik in het Frans: Les adjectifs exprimant la totalité, la complétude et l’intégralité en français et en néerlandais. Une étude sémantique et syntaxique.

Daarna volgde ik de Specifieke Lerarenopleiding en kwalificeerde ik mij op die manier als leerkracht Nederlands/Frans voor de derde graad van het secundair onderwijs en het hoger onderwijs. Later verdiepte ik mij nog verder in de pedagogie aan de hand van een bijkomende opleiding orthopedagogie aan de Hogeschool Gent.

Talent

Aan de universiteit haalde ik steevast hoge punten voor de vakken taalkunde en taalvaardigheid.

Bovendien won ik reeds verschillende prijzen op literaire wedstrijden:

  • Als kind won ik verschillende jaren op rij prijzen in de Soetendale Jeugd & Poëzie wedstrijd.
  • Op 15-jarige leeftijd won ik de nationale Junior Journalist Wedstrijd in mijn leeftijdscategorie met de tekst Jasper. Het thema was reizen.
  • Op 20-jarige leeftijd won ik de categorie proza van de wedstrijd Departuur, de literaire wedstrijd georganiseerd door de richtingen Taal- en Letterkunde en Geschiedenis van de UGent. Het thema was Toen. Het resultaat werd de tekst Tussenwereld.