Flyers, folders en brochures

Flyers, folders en brochures hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken.

Flyers

Bij flyers worden krachtige beelden gecombineerd met sprekende, korte tekst. Minder betekent hierbij vaak meer, want met één stevige, in het oog springende oneliner bereik je vaak meer dan met een lange tekst. Hoe minder woorden, hoe gemakkelijker te schrijven, denkt men vaak. Onterecht. Want hoe minder tekst je gebruikt, hoe belangrijker het net is dat de tekst die je schrijft, er knal op zit. Een copywriter combineert zijn creativiteit met zijn uitstekende taalgevoel en tovert zo oneliners om u tegen te zeggen op je flyer.

Folders

Een folder is iets uitgebreider dan een flyer, maar ook dit medium bestaat uit een samenspel tussen beeld en korte tekst.  Met een folder wil je bijvoorbeeld je bedrijf voorstellen of een project onder de aandacht brengen. Tekstueel gebruik je hiervoor een combinatie van kernachtige kortzinnen en korte thematische paragrafen, liefst met sprekende ondertitels. Ook bij folders geldt hetzelfde principe als bij flyers: een korte tekstsoort vraagt om sterke zinnen. Zinnen die er stáán. Een copywriter is pro in het schrijven van dergelijke zinnen, en zorgt ervoor dat je folder scoort.

Brochures

In een brochure is er plaats voor langere teksten met meer diepgang dan de tekst die je in flyers en folders vindt. Met een brochure wil je de lezer informeren, en je producten of diensten aanprijzen. Ook hier gaan tekst en beeld hand in hand. Sprekende beelden gecombineerd met sprekende teksten. Soms is het gemakkelijker om langere teksten te schrijven, maar soms verdwaal je in de mogelijkheden die de extra tekstruimte je biedt. Wat is wel de moeite waard, en wat laat je beter weg? Een brochure is nog steeds geen boek. Bovendien moet je de lezer blijvend weten te boeien, als je wilt dat je boodschap overkomt. Een copywriter, die je inhoud vanop een afstand kan bekijken en bovendien de tools in handen heeft om een tekst te schrijven die verkoopt, kan je helpen om van jouw brochure een pareltje te maken.