Hoe maak je een bedrijfspagina aan op Facebook?

Je ziet ze steeds vaker verschijnen: de bedrijfspagina’s op Facebook. Zo’n pagina heeft dan ook enkele duidelijke voordelen.

Wat zijn de voordelen van een bedrijfspagina op Facebook?

 • Een bedrijfspagina aanmaken op Facebook is volledig gratis.
 • Je kunt er heel veel mensen mee bereiken, want Facebook is een gigantisch groot netwerk.
 • Je kunt je vorderingen zelf analyseren met behulp van nuttige tools. Facebook biedt die gratis aan bij je bedrijfspagina. Zo kan je bijvoorbeeld het surfgedrag van je volgers analyseren, zien hoe goed je berichten scoren, enzovoort. Op die manier wordt het eenvoudiger om je marketingstrategieën af te stemmen op wat écht werkt.
 • Het wordt plots heel eenvoudig om een campagne te lanceren of te adverteren. Facebook biedt je zelf advertentiecampagnes aan. Hierbij kan je eigenhandig je doelgroep instellen, dus je bereikt gegarandeerd de potentiële cliënten die je zelf wilt.

Maar hoe maak je nu eigenlijk zo’n bedrijfspagina aan?

 1. Het enige wat je nodig hebt, is een persoonlijk Facebookprofiel. Geen probleem? Ga dan naar Facebook Pages.
 2. Klik op “Pagina maken”, bovenaan rechts.
 3. Nu kan je kiezen uit zes verschillende types pagina’s. Voor je bedrijf kies je wellicht één van de eerste drie:types
  • Lokaal bedrijf of lokale plaats : dit kies je als je een fysiek bedrijf hebt, met één vestiging. Een horecabedrijf of winkel bijvoorbeeld, een pop up store, of een zorgboerderij. Het voordeel van dit type is dat je er je openingsuren in kunt aanduiden, of dat je informatie kunt weergeven over parkeermogelijkheden in de buurt.
  • Bedrijf, organisatie of instelling : dit type is ideaal voor bedrijven die niet noodzakelijk aan één plaats gebonden zijn. Copywriters bijvoorbeeld, of bedrijven met verschillende vestigingen, of bedrijven die diensten aan huis leveren, zoals loodgieters.
  • Merk of product: heb je een online shop gericht op één product of één merk, dan kies je waarschijnlijk voor dit type pagina.
 4. Wat je ook kiest, daarna wordt gevraagd om een categorie te kiezen. Zo kan je bedrijf gerichter in de zoekresultaten verschijnen. Er zijn een heleboel categorieën, dus de kans dat je een passende categorie vindt, is groot. Probeer in elk geval zo specifiek mogelijk te gaan.

  Copywriting staat helaas niet tussen de categorieën. Na veel wikken en wegen koos ik dan maar voor “Bedrijf”. Er was immers niets dat een betere omschrijving had. Hopelijk heb jij meer geluk.

 5. Hier kan je meteen ook de naam van je bedrijf invullen. invullen
 6. Zo, als je op “aan de slag” gedrukt hebt, is je pagina een feit. Nu komt het erop aan om je pagina zo efficiënt mogelijk op te vullen:
  • Voeg een profielfoto toe, bijvoorbeeld het logo van je bedrijf. Dit is de foto waarmee je naar buiten wilt treden.
  • Voeg een omslagfoto toe. Deze foto zien je bezoekers enkel als ze op je bedrijfspagina aanwezig zijn. Dit kan een foto zijn van het interieur van je zaak, van één van je diensten, van jezelf terwijl je aan het werk bent,…
  • Voeg een korte beschrijving toe, waarin je uitlegt wat je bedrijf aanbiedt. Deze beschrijving is erg belangrijk voor zoekmachines, zowel binnen Facebook zelf als bijvoorbeeld voor google.beschrijving
  • Voeg een actieknop toe, waarmee je bijvoorbeeld je bezoekers uitnodigt om je te bellen of te mailen.actieknop
  • Voeg ook een link naar je website toe, of andere adresgegevens. Zo wordt je bedrijfspagina meteen ook een online visitekaartje.
 7. Daarnaast kan je nog acties ondernemen om je eerste volgers naar je pagina te lokken:
  • Nodig mensen uit om je bedrijfspagina leuk te vinden.vind-ik-leuk
  • Post een link op je persoonlijke Facebookpagina, en vraag vrienden om je link te delen.
  • Maak je aanwezigheid op Facebook bekend op je andere Social Media-kanalen en op je website.

Zo, de basis van je bedrijfspagina is er, een fantastisch begin. Ga nu aan de slag met regelmatige, relevante posts en bouw op die manier een stevig netwerk uit.

Wil je graag je Facebookcampagnes en het up to date houden van je Facebook bedrijfspagina uitbesteden aan een professional? Bespreek gerust eens de mogelijkheden met Sarah Dierckens Talen/Tekst.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s