4 doorslaggevende redenen om te bloggen voor professionele doeleinden

Een blog bijhouden vraagt tijd en doorzettingsvermogen, zeker als je er succes mee wilt boeken. Toch kan bloggen voor professionele doeleinden een winstgevende operatie zijn.

Er zijn verschillende redenen waarom je als professional een blog aan je website zou toevoegen:

  • Ten eerste lokt een blog veel verkeer naar je website. Niet zomaar verkeer bovendien, maar mensen met interesse in de onderwerpen waarover je schrijft. Als je dus je onderwerpen goed kiest, kan je met een bedrijfsblog nieuwe klanten aantrekken.
  • Bovendien is ook Google (net als andere zoekmachines) fan van blogs. De website waarop je je bedrijf voorstelt, bevat ongetwijfeld informatie van grote waarde, maar dat is informatie die niet vaak verandert. Nochtans houdt Google net van websites waar er wat leven in zit. Daarom hebben sites met een blog een streepje voor in de zoekmachines. En worden ze sneller gevonden door potentiële klanten.
  • Een derde reden waarom je met een blog hoge ogen scoort, is omdat je jezelf profileert als expert in je vakgebied. Doordat je frequent berichten post over relevante onderwerpen binnen je vakgebied, word je automatisch een betrouwbare bron van informatie, waar mensen naar teruggrijpen als ze iets willen weten. En, bij uitbreiding, waar ze aan zullen denken als ze hulp nodig hebben. Zo kan je dus klanten overtuigen van je expertise zonder ook maar één keer rechtstreeks contact te hebben.
  • Ten vierde kan je met je blog ook uitstekend netwerken. Dit doe je op verschillende manieren. Enerzijds kunnen mensen reageren op je blogbericht, en kan je op die manier met hen in gesprek treden. Anderzijds kan je ook netwerken via het delen van links. Wees niet bang om links te delen op je blog, als je vindt dat anderen nuttige informatie verschaffen. Voor je het weet gaan ook anderen links plaatsen naar jouw blogartikels, en dan is de bal aan het rollen. Een moderne vorm van mond-aan-mondreclame.

Let wel, een blog bijhouden voor professionele doeleinden is een lange termijnproject. Sowieso is een blog een dynamisch product, dat op regelmatige tijdstippen nieuwe input moet krijgen. Bovendien versterk je met elk nieuw blogbericht de kracht van de vier bovenstaande aspecten. Verwacht niet vanaf dag één grote resultaten. Een blog is een duurzame investering.

Wil je graag een blog bijhouden, maar vraagt dit echt te veel tijd en moeite van je? Heb je wel informatie maar geen inspiratie? Bekijk gerust eens wat Sarah Dierckens Talen/Tekst je te bieden heeft.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s